Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a hatodik helyen végzett a második futamon Pau-Arnosban a WTCR franciaországi versenyhétvégéjén.

Miután az első futamon hatodik lett Michelisz, a második versenyt az időmérőn megszerzett harmadik helyről kezdte. A rajtnál megtartotta ezt a pozícióját, aztán beállt a vonatozás a francia pályán, ahol nehéz előzni.

Michelisz egy Link&Cós szendvicsben haladt, előtte Yvan Muller, mögötte Santiago Urrutia haladt, és egészen a futam hajrájáig nem úgy tűnt, hogy változás történik az élen haladók között. A 17-18. körben azonban Michelisz tempója eltűnt, látványosan lelassult alatta a Hyundai, miután Urrutia nekiment hátulról. Az uruguayit figyelmeztették az eset miatt.

Több autó feltorlódott Michelisz mögött, aki egy darabig hősies védekezéssel tartotta magát, de hiába volt hátra csak néhány kör, annyival lassabb volt az autója, hogy képtelenség volt megőrizni a pozícióját. Az ötödik helyig esett vissza, amikor egy baleset miatt bejött a safety car, ami ebben a helyzetben segített Michelisznek.

Az újraindítás után egy kör maradt versenykörülmények között a futamból, Michelisz mögött Esteban Guerrieri és Yann Ehrlacher egymással volt elfoglalva, ám utóbbi a befutónál, célegyenesben lehajrázta a magyar versenyzőt, akinek az autója láthatóan problémákkal küzdött. Küzdelmes hatodik hely lett a vége.

A második futam végeredménye:

pauarnos r2