Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a pontszerző 9. helyen fejezte be a WTCR idei első futamát a franciaországi Pau-ban. Ugyanitt megnyerte az ETCR második elődöntőjét. A vasárnapot mindkét bajnokságban izgalmas versenyekkel zárja a Hyundai Motorsport versenyzője.

A WTCR szombati időmérőjén a tizedik helyet szerezte meg Michelisz, ebből a pozícióból rajtolt az első futamon, amelyet elsősorban túl kellett élni. A második, fordított rajtrácsos versenyen ugyanis a Hyundai magyar veresenyzőjéé a pole pozíció, ám az ottani esélyek valóra váltásához épségben célba kellett hozni az autót. A szűk, pau-i utcai pályán erre nem volt garancia.

5eb66fdbe947f9c8695c524c684b1e6b

A rajt után el is szenvedett egy ütést Michelisz, aki mellé Gilles Magnus dobta be az autóját meglehetősen merészen, az Audi pedig oldalba kapta a magyar Hyundait. Michelisz tempója ezután nem volt az igazi, leszakadt a kilencedik helyezettől, de egy darabig sikeresen védte a tizedik helyet Magnusszal szemben. A hetedik körben a belga végül megelőzte Micheliszt.

Ezután csak a hajrában változott Michelisz helyezése, a 21. körben két pozíciót is nyert. Tassi Attilának kellett kiállnia előle a boxba, illetve egy előzési manőver közben Nathanael Berthon járt pórul és esett ki ugyancsak a magyar pilóta elől. Michelisz tehát kilencedik lett az első futamon, amiért hét pont jár.

A fordított rajtrácsos futamot 17:10-kor rendezik.

Megvan az első siker az ETCR-ben

A szombati időmérők és a negyeddöntő után Michelisz a második elődöntőben folytatta szereplését az ETCR-ben vasárnap. A második helyről, azaz középről rajtolt, jobbján a pole pozícióban a hyundaios csapattársa, Jean-Karl Vernay, balján a harmadik helyen a Romeo Ferraris pilótája, Luca Filippi várta a kapuk nyílását.

2cdb2a574bad6ace3ebb5eb5c39bfbbc

Michelisz kapta el messze a legjobban a rajtot, aminek köszönhetően besorolt Vernay elé az első helyre. Ez kulcsfontosságú pillanat volt, hiszen az első két kanyar jobbos, amelyekre megszerezte az ideális ívet, a pau-i utcai pályán pedig rendkívül nehéz előzni. Ez utóbbira Vernay és Filippi rácáfolt ugyan, oda-vissza előzték egymást, aminek következtében az olasz autója megsérült.

Vernay ezután tapadt Micheliszre, de előzni nem tudott, a magyar versnyző az utolsó körre jól tartalékolt az energiával, így a befutóhoz érkezve nem volt kérdéses a győzelme.

A döntőt 14:16-kor rendezik.